ΓΕΝΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ - ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

maplibrary.gr

ΑΡΧΕΙΟ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΟΛΙΟΡΚΗΤΟΥ 37

546 33 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΤΗΛ. 2310 243120   FAX 2310 243121

info<at>maplibrary.gr | maplibrary<at>sch.gr

www.maplibrary.gr

FB: www.facebook.com/maplibrary    

 

 

 EN  

<< Αρχική  σελίδα   To Αρχείο   Οι Χάρτες   Οι Δράσεις μας
   

Ιστορικό

Πρόσβαση - Επικοινωνία

 

Συλλογές

Ψηφιακή Χαρτοθήκη

 

Εκπαίδευση Συνεργασίες

Εκθέσεις   Εκδόσεις

 

 

Ημερίδα: Οργάνωση και Πολιτική Διάθεσης Αρχειακών Πηγών

>> Το Αρχείο Χαρτογραφικής Κληρονομιάς συμμετείχε στην Ημερίδα "Οργάνωση και Πολιτική Διάθεσης Αρχειακών Πηγών", την Τρίτη 9 Απριλίου 2019, στη Μικρή Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.

"Η εκδήλωση μιαν υδατογραφία άνευ υπογραφής που διοργανώνεται από το Αρχείο Καβάφη, ανοίγει μια πολύ επίκαιρη συζήτηση πάνω στην οργάνωση και διαχείριση των λογοτεχνικών τεκμηρίων και με αφετηρία το ίδιο το αρχείο του Αλεξανδρινού, επεκτείνεται στην διερεύνηση της ορθής χρήσης των αρχειακών πηγών, της ενσωμάτωσής τους στην ερευνητική και εκπαιδευτική διαδικασία, των καλών πρακτικών και καινοτόμων εγχειρημάτων, αλλά και εγκεκριμένων πρακτικών διάθεσης που εγγυώνται την ανοιχτή πρόσβαση και χρήση των ψηφιακών αρχείων..."

Το Αρχείο Χαρτογραφικής Κληρονομιάς συμμετείχε με την παρουσίαση: Μ. Παζαρλή, Ένας Χάρτης, από τα Αρχεία στο Κοινό: Η περίπτωση της Χάρτας του Ρήγα στην Κεντρική Υπηρεσία των Γενικών Αρχείων του Κράτους, με την οποία παρουσιάστηκε μεταξύ άλλων η νέα έκδοση του Α.Χα.Κ. Ρήγα Βελεστινλή, Χάρτα της Ελλάδος: Η Εποχή, ο Χάρτης, η Επανάσταση.

 

Δείτε εδώ τη σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Αρχείου Καβάφη.