ΓΕΝΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ - ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

maplibrary.gr

ΑΡΧΕΙΟ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΟΛΙΟΡΚΗΤΟΥ 37

546 33 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΤΗΛ. 2310 243120   FAX 2310 243121

info<at>maplibrary.gr | maplibrary<at>sch.gr

www.maplibrary.gr

FB: www.facebook.com/maplibrary    

 

 

 EN  

<< Αρχική  σελίδα   To Αρχείο   Οι Χάρτες   Οι Δράσεις μας
   

Ιστορικό

Πρόσβαση - Επικοινωνία

 

Συλλογές

Ψηφιακή Χαρτοθήκη

 

Εκπαίδευση Συνεργασίες

Εκθέσεις   Εκδόσεις

 

 

Συμμετοχή και παρουσίαση των δράσεων του ΑΧαΚ στο εργαστήριο Οι Ψηφιακές Ανθρωπιστικές Επιστήμες συναντούν την εκπαίδευση

 

>> Η Ακαδημία Αθηνών στο πλαίσιο του DARIAH-GR/ΔΥΑΣ και της υποδομής ΑΠΟΛΛΩΝΙΣ  διοργάνωσε διήμερο εργαστήριο με τίτλο Οι Ψηφιακές Ανθρωπιστικές Επιστήμες συναντούν την εκπαίδευση.

Στόχος του εργαστηρίου ήταν η εξοικείωση των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης με ψηφιακά εργαλεία, μέσα, δεδομένα και τεχνικές των Ψηφιακών Ανθρωπιστικών Επιστημών με σκοπό να τα αξιοποιήσουν και να τα ενσωματώσουν στην εκπαιδευτική διαδικασία. Το εργαστήριο περιέλαβε μια εισαγωγή στη χρήση ψηφιακών εργαλείων στη δια ζώσης και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, παρουσίαση των σχετικών ψηφιακών μέσων, καθώς και τα κριτήρια επιλογής αυτών μαζί με ένα πρότυπο για την ανάπτυξη εκπαιδευτικών σεναρίων. Επιπροσθέτως δόθηκαν συγκεκριμένα εκπαιδευτικά σενάρια για όλες τις βαθμίδες από διάφορους εισηγητές/εκπαιδευτικούς.

Το Αρχείο Χαρτογραφικής Κληρονομιάς συμμετείχε εκ μέρους των Γενικών Αρχείων του Κράτους, με την παρουσίαση "Από τα Αρχεία, στο Κοινό: Εκπαιδευτικές δράσεις για τη Χάρτα του Ρήγα Βελεστινλή στο Αρχείο Χαρτογραφικής Κληρονομιάς των ΓΑΚ"

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom στις 22 και 23 Οκτωβρίου 2020, 10:00-14:30.

 

Δείτε περισσότερα στην ιστοσελίδα του ΔΥΑΣ, Δίκτυο Υποδομών για την Έρευνα στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες, http://www.dyas-net.gr/?p=3731