ΓΕΝΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ - ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

maplibrary.gr

ΑΡΧΕΙΟ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΟΛΙΟΡΚΗΤΟΥ 37

546 33 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΤΗΛ. 2310 243120   FAX 2310 243121

info<at>maplibrary.gr | maplibrary<at>sch.gr

www.maplibrary.gr

FB: www.facebook.com/maplibrary    

 

 

 EN  

<< Αρχική  σελίδα   To Αρχείο   Οι Χάρτες   Οι Δράσεις μας
   

Ιστορικό

Πρόσβαση - Επικοινωνία

 

Συλλογές

Ψηφιακή Χαρτοθήκη

 

Εκπαίδευση Συνεργασίες

Εκθέσεις   Εκδόσεις

 

 

Σεμινάριο: Γνωρίζω τη Γαλλία μέσα από τους Χάρτες

 

 

>> Τα ΓΑΚ-Αρχεία Ν. Καρδίτσας, το ΓΑΚ-ΙΑΜ-Αρχείο Χαρτογραφικής Κληρονομιάς και οι Δ/σεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας διοργανώνουν επιμορφωτικό πρόγραμμα με θέμα Γνωρίζω τη Γαλλία μέσα από τους Χάρτες. Αξιοποιώντας αρχειακό χαρτογραφικό υλικό και σύγχρονες απεικονίσεις της Γαλλίας στην εκπαιδευτική διαδικασία.
 

Η χρήση των χαρτών, ειδικά του αρχειακού χαρτογραφικού υλικού, παράλληλα με το σύγχρονο, αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για τη γνωριμία με το Χώρο και την Ιστορία. Ενθαρρύνει σημαντικά τη γνωριμία με τον τόπο και τον χρόνο, διευρύνει την αντίληψη του σύγχρονου γεωχώρου στο παρελθόν, οξύνει την κριτική ικανότητα και βοηθά στην ερμηνεία του παρελθόντος, την κατανόηση της ιστορικής πραγματικότητας, των γεωπολιτικών σχέσεων και των κοινωνικών και οικονομικών φαινομένων.
Το πρόγραμμα αποτελεί μία ευκαιρία για γνωριμία με το αρχειακό και χαρτογραφικό υλικό που αναφέρεται στη Γαλλία, καθώς και με τις ποικίλες σύγχρονες απεικονίσεις της. Το υλικό αυτό μπορεί να αποτελέσει σημαντικό βοήθημα για τη γνωριμία με τη γαλλική γλώσσα, αλλά και τη γεωγραφία, την ιστορία, τον πολιτισμό και τη σύγχρονη εικόνα της Γαλλίας. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται διδακτική πρόταση για την αξιοποίηση του υλικού αυτού στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Το πρόγραμμα, διάρκειας τριών ωρών, απευθύνεται πρωτίστως σε καθηγητές γαλλικής γλώσσας, αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους για τη Γαλλία και τον πολιτισμό της.

10 Φεβρουαρίου 2017, 11:00-14:00
1ο Λύκειο Καρδίτσας, Αιόλου 28
Πληροφορίες/Δηλώσεις συμμετοχής: Τηλ 2441071631 | Fax 2441073780 | gaknk@otenet.gr
Σχετικές ιστοσελίδες: http://gak.kar.sch.gr | www.maplibrary.gr


Δείτε εδώ το Δελτίο Τύπου, την Αφίσα και την Πρόσκληση της εκδήλωσης