ΓΕΝΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ - ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

maplibrary.gr

ΑΡΧΕΙΟ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΟΛΙΟΡΚΗΤΟΥ 37

546 33 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΤΗΛ. 2310 243120   FAX 2310 243121

info<at>maplibrary.gr | maplibrary<at>sch.gr

www.maplibrary.gr

FB: www.facebook.com/maplibrary    

 

 

 EN  

<< Αρχική  σελίδα   To Αρχείο   Οι Χάρτες   Οι Δράσεις μας
   

Ιστορικό

Πρόσβαση - Επικοινωνία

 

Συλλογές

Ψηφιακή Χαρτοθήκη

 

Εκπαίδευση Συνεργασίες

Εκθέσεις   Εκδόσεις

 

 

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές και εργαστήριο για ενήλικες στο Κ.Ι.Θ.: Η Θεσσαλονίκη σε 10+1 χάρτες. Μια περιήγηση στην πόλη μας μέσα από τη χαρτογραφική κληρονομιά

>>  Tην Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε στη βιβλιοθήκη του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης, το εργαστήριο του ΑΧαΚ για ενήλικες Η Θεσσαλονίκη σε 10+1 χάρτες. Μια περιήγηση στην πόλη μας μέσα από τη χαρτογραφική κληρονομιά

Είχε προηγηθεί στις 10 Δεκεμβρίου 2019 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με το ίδιο θέμα για μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με την επίσκεψη του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης.

Η ανταπόκριση των πολιτών και των εκπαιδευτικών και μαθητών στο πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης του Κ.Ι.Θ. στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της βιβλιοθήκης του, ήταν θερμή.

Μαζί, είχαμε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε στην ιστορία και τη διαμόρφωση της σύγχρονης πόλης μέσα από τη χαρτογραφική της κληρονομιά, αλλά και τους ανθρώπους, τα παράδοξα, τους μύθους και τις ιστορίες που συνοδεύουν την εξέλιξή της και σημαντικούς σταθμούς της ιστορίας της.

 


Π
ερισσότερα για το πρόγραμμα εδώ: http://www.maplibrary.gr/Thessaloniki_el.htm