ΓΕΝΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ - ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

maplibrary.gr

ΑΡΧΕΙΟ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΟΛΙΟΡΚΗΤΟΥ 37

546 33 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΤΗΛ. 2310 243120   FAX 2310 243121

info<at>maplibrary.gr | maplibrary<at>sch.gr

www.maplibrary.gr

FB: www.facebook.com/maplibrary    

 

 

 EN  

<< Αρχική  σελίδα   To Αρχείο   Οι Χάρτες   Οι Δράσεις μας
   

Ιστορικό

Πρόσβαση - Επικοινωνία

 

Συλλογές

Ψηφιακή Χαρτοθήκη

 

Εκπαίδευση Συνεργασίες

Εκθέσεις   Εκδόσεις

 

 

Η εκπαιδευτική πλατφόρμα Hack the Map: Χάρτα του Ρήγα

 

 

 

 

>>  Στα πλαίσια του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού δημιουργίας ψηφιακών έργων με θέμα Hack the Map: Η Χάρτα του Ρήγα Βελεστινλή, δημιουργήθηκε στην ψηφιακή πλατφόρμα classroom του Ιδρύματος Ωνάση η ομώνυμη ενότητα. Εκτός από τις πληροφορίες για τον Διαγωνισμό, στην πλατφόρμα έχει ανέβει άφθονο υποστηρικτικό υλικό, που θα παραμείνει διαθέσιμο και μετά την ολοκλήρωση του Διαγωνισμού.

 

Στην ενότητα "Ο Ρήγας και η Εποχή του", θα βρείτε εκπαιδευτικό υλικό σχετικά με τη ζωή του Ρήγα Βελεστινλή, το εκδοτικό έργο και την επαναστατική του δράση, πολύτιμες πηγές που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε την εποχή που έζησε και το όραμά του για ένα ελεύθερο και δημοκρατικό κράτος. Μεταξύ άλλων, θα δείτε και το υλικό που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Αρχείο Χαρτογραφικής Κληρονομιάς: Τρία βίντεο ("Η Εποχή και οι Χάρτες", "Ο Ρήγας και η Επανάσταση", "Χάρτα της Ελλάδος: Η επικοινωνία, οι χρήσεις, οι συμβολισμοί και το όραμα"), εκπαιδευτικά σενάρια για τα εργαστήρια του διαγωνισμού με άφθονες πληροφορίες για επιμέρους θέματα της Χάρτας, παρουσιάσεις, χαρτογραφικές δραστηριότητες και παιχνίδια (επτά φύλλα εργασίας και οδηγίες για τον εκπαιδευτικό), σχετική βιβλιογραφία κ.ά.

Στην ίδια ενότητα θα βρείτε τα Ψηφιακά Αρχεία της Χάρτας από το αντίτυπο που φυλάσσεται στην Ωνάσειο βιβλιοθήκη, τις τέσσερις διαλέξεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του αφιερώματος για τον Ρήγα Βελεστινλή που έγινε στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη το 2018 με τους Γ. Κοντογιώργη, Γ. Τόλια, Ε. Κουρμαντζή και Π. Κιτρομηλίδη, ψηφιακά τεκμήρια του εκδοτικού έργου του Ρήγα κ.ά.

Η κεντρική σελίδα της πλατφόρμας: https://classroom.onassis.org/

Η σελίδα του Διαγωνισμού Hack the Map: https://classroom.onassis.org/course/view.php?id=2

Η ενότητητα Ο Ρήγας και η Εποχή του: https://classroom.onassis.org/course/view.php?id=23