ΓΕΝΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ - ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

maplibrary.gr

ΑΡΧΕΙΟ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΟΛΙΟΡΚΗΤΟΥ 37

546 33 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΤΗΛ. 2310 243120   FAX 2310 243121

info<at>maplibrary.gr | maplibrary<at>sch.gr

www.maplibrary.gr

FB: www.facebook.com/maplibrary    

 

 

 EN  

<< Αρχική  σελίδα   To Αρχείο   Οι Χάρτες   Οι Δράσεις μας
   

Ιστορικό

Πρόσβαση - Επικοινωνία

 

Συλλογές

Ψηφιακή Χαρτοθήκη

 

Εκπαίδευση Συνεργασίες

Εκθέσεις   Εκδόσεις

 

 

Η Χάρτα του Ρήγα στον ψηφιακό κόσμο... ταξιδεύει στην Τήνο!

 

 

>> Το Αρχείο Χαρτογραφικής Κληρονομιάς παρουσίασε στην Τήνο, προσκεκλημένο από το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα Η Χάρτα του Ρήγα στον ψηφιακό κόσμο, στα πλαίσια της Έκθεσης 'Η Χάρτα της Ελλάδος' του Ρήγα Βελεστινλή, 1797 2017. 220 χρόνια από την έκδοσή της.
Η Χάρτα της Ελλάδος, ο μεγάλος χάρτης του Ρήγα Βελεστινλή, είναι όχι μόνο ένα κορυφαίο επίτευγμα του Ελληνικού Διαφωτισμού και της ελληνικής χαρτογραφίας στα τέλη του 18ου αιώνα, αλλά και ένα παγκόσμια σημαντικό χαρτογραφικό έργο. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει σκοπό την ανάδειξη και ερμηνεία του πλούσιου και πολυσήμαντου χαρτογραφικού περιεχομένου της Χάρτας της Ελλάδος του μεγάλου Εθνεγέρτη. Ένα πρόγραμμα οπτικοακουστικής προβολής, με ψηφιακά μέσα, αφιερωμένο στο πολυθεματικό ιστορικό και ιδεολογικό περιεχόμενο της Χάρτας, των συμβολισμών και των μηνυμάτων που απεικονίζονται στη μνημειώδη αυτή χαρτογράφηση του ελλαδικού χώρου και της ευρύτερης περιοχής του.


Έκθεση: 'Η Χάρτα της Ελλάδος' του Ρήγα Βελεστινλή, 1797 2017. 220 χρόνια από την έκδοσή της. Ένας Θησαυρός του Π.Ι.Ι.Ε.Τ. στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού.
Διάρκεια έκθεσης: 21 Φεβρουαρίου 27 Μαρτίου 2017.
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 13/3 και Τρίτη 14/3. Πληροφορίες: Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, http://www.itip.gr/

Δείτε εδώ τη σχετική ανάρτηση για την Έκθεση και εδώ για τα εκπαιδευτικά προγράμματα, στη σελίδα του Ι.ΤΗ.Π.