ΓΕΝΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ - ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

maplibrary.gr

ΑΡΧΕΙΟ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΟΛΙΟΡΚΗΤΟΥ 37

546 33 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΤΗΛ. 2310 243120   FAX 2310 243121

info<at>maplibrary.gr | maplibrary<at>sch.gr

www.maplibrary.gr

FB: www.facebook.com/maplibrary 

Instagram: cartographicheritagearchives   

 

 

 EN  

<< Αρχική  σελίδα   To Αρχείο   Οι Χάρτες   Οι Δράσεις μας
   

Ιστορικό

Πρόσβαση - Επικοινωνία

 

Συλλογές

Ψηφιακή Χαρτοθήκη

 

Εκπαίδευση Συνεργασίες

Εκθέσεις   Εκδόσεις

 

 

Διαδικτυακό Επιμορφωτικό Σεμινάριο Ιστορίες με χάρτες για τον Αγώνα της Ανεξαρτησίας: Εκπαιδευτικές δράσεις του Αρχείου Χαρτογραφικής Κληρονομιάς για την Επανάσταση του 1821

 

>> Τα Γραφεία Πολιτιστικών Θεμάτων των Δ/νσεων Π.Ε. & Δ.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το ΓΑΚ-ΙΑΜ Αρχείο Χαρτογραφικής Κληρονομιάς διοργάνωσαν διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο Ιστορίες με χάρτες για τον Αγώνα της Ανεξαρτησίας: Εκπαιδευτικές δράσεις του Αρχείου Χαρτογραφικής Κληρονομιάς για την Επανάσταση του 1821, την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022, ώρα 18:30-20:30, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Webex.


Το ΓΑΚ-ΙΑΜ-Αρχείο Χαρτογραφικής Κληρονομιάς πραγματοποιεί σε συνεργασία με άλλους φορείς ή με ίδια μέσα, σειρά δράσεων σχετικά με την προετοιμασία, τις πνευματικές διεργασίες, τις επαναστατικές δράσεις, τον αγώνα στη θάλασσα και τον απόηχο του Αγώνα για την Ανεξαρτησία, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του 1821. Στο διαδικτυακό σεμινάριο της 9ης Μαρτίου πραγματοποιήθηκε παρουσίαση αυτών των δράσεων προκειμένου να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί για τις δυνατότητες αξιοποίησης τους στην τάξη και συμμετοχής σε αυτές.


Εισηγήτριες

Μαρία Παζαρλή, Αρχαιολόγος, PhD Ιστορία της Χαρτογραφίας

Νόπη Πλούτογλου, Τοπογράφος Μηχανικός, MCs Γεωγραφική Ανάλυση και Χαρτογραφική Παραγωγή.