ΓΕΝΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ - ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

maplibrary.gr

ΑΡΧΕΙΟ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΟΛΙΟΡΚΗΤΟΥ 37 546 33 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΤΗΛ. 2310 243120   FAX 2310 243121

info@maplibrary.gr | maplibrary@sch.gr

www.maplibrary.gr

 ENGLISH

ω                                                                              

  << Αρχική  σελίδα  

 

 

Το Αριστοτέλειο Κολλέγιο παρακολουθεί τα εκπαιδευτικά προγράμματα των projects

Το Αρχείο Πρόσβαση - Επικοινωνία Συνδέσεις

Συλλογές Ψηφιακή Χαρτοθήκη

Εκθέσεις Εκδόσεις Εκπαίδευση

>> Το πρώτο μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο, στα μέσα του Α΄ εξαμήνου, στην αίθουσα τελετών του σχολείου σε συνεργασία με την Εθνική Χαρτοθήκη.

Συνολικά 60 παιδιά της Α΄ Λυκείου παρακολούθησαν το πρώτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Πώς κάνουμε μια (καλή) παρουσίαση στο PowerPoint... ακόμα καλύτερη! Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία έμπρακτα να κατανοήσουν τι πρέπει προσέχουν, όταν στήνουν μία παρουσίαση για τις ερευνητικές εργασίες, τόσο ως προς το περιεχόμενο όσο και ως προς την αισθητική της παρουσίασης. Έμαθαν πώς μπορούν να οργανώσουν καλύτερα το υλικό των εργασιών τους και πώς να ερευνούν και να αξιολογούν αντικειμενικά τις πηγές.

Σε συνεννόηση με τις υπεύθυνες καθηγήτριες, τα παιδιά είχαν ήδη προετοιμάσει ένα μέρος της εργασίας τους και μετά το θεωρητικό μέρος μπόρεσαν να αυτο - αξιολογήσουν τα σχέδια των εργασιών τους και να τα βελτιώσουν με την καθοδήγηση των συντονιστριών.

 

Το δεύτερο μέρος του προγράμματος πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Β΄ εξαμήνου. Τα δύο τμήματα της Α΄Λυκείου παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ένας χάρτης στο project μας; Πώς και γιατί; -μια εισαγωγή στη χρήση των χαρτών στην καθημερινή ζωή, την τέχνη, τη διοίκηση, την εκπαίδευση και σε άλλους τομείς της σύγχρονης ανθρώπινης δραστηριότητας, έμαθαν τρόπους για να αναζητούν χάρτες σχετικούς με τα project που έχουν αναλάβει στο Διαδίκτυο, να φτιάξουν τους δικούς τους χάρτες με χρήση των Google Maps και να εντάξουν λειτουργικά τους χάρτες σε μία παρουσίαση  Powerpoint.

 

Δείτε σχετικές αναρτήσεις στην ιστοσελίδα του Αριστοτελείου Κολλεγίου, εδώ και εδώ